Keurmerken voor voeding

Ecologisch, biologisch, duurzaam, gezond, met of zonder vinkje in het groen of in het blauw. Allemaal aanduidingen die je tegenwoordig tegenkomt op verpakkingen van voedingsmiddelen.

Het uiteindelijke doel van de keurmerken is om jou, als consument, te helpen bij de aankoop van de beste producten die bij jou passen. Maar door de ogenschijnlijke wildgroei van wel of niet gecertificeerde en gecontroleerde keurmerken slaat het volledig de plank mis.

Soi35 Thai Food staat voor gezond en vers Thais eten. Maar hoe kunnen wij deze “claim” voor jullie in de toekomst waarborgen? Jazeker, jullie raden het al….. een “keurmerk”?Allereerst zijn wij heel erg trots te mogen aankondigen, dat Soi35 Thai Food BV vanaf 1 december 2015 behoort tot een klein select groepje van Thaise horeca bedrijven. Nederland kent inmiddels honderden Thaise restaurants en slechts 25 mogen zich lid noemen van de Thai Restaurant Association, een initiatief van de Thaise ambassadeur om de authentieke Thaise keuken te promoten en te waarborgen.
De belangrijkste criteria, waaraan een restaurant moet voldoen om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap, zijn:

– er worden uitsluitend Thaise gerechten geserveerd
– het eten wordt bereid door Thaise koks, geschoold in de Thaise keuken
– er wordt uitsluitend à la minute vers gekookt

Daarnaast heeft Soi35 Thai Food BV het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs van De Nederlandse Vegetariërsbond.

Onze richtlijnen bij de bereiding van vegetarische menu’s

1. Géén dierlijke ingrediënten, dus geen (producten van) gevogelte, vlees, vis of schelpdieren;
2. Géén ingrediënten uit vlees of producten van beenderen in bijv. bouillons, soepen, sauzen of andere gerechten;
3. Géén dierlijk vet of braadboter;
4. Géén legbatterijeieren of eieren afkomstig van een productiewijze die aan te merken is als intensieve veehouderij (bio-industrie);

En als laatste hebben we een zeer ambitieuze doelstelling voor 2016: de SKAL certificering voor 100% biologisch.

Ieder bedrijf dat biologische producten wilt produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn. Alle bedrijven in de keten dus! Naast de certificering van onze eigen onderneming, zullen we tevens een drietal gerechten laten certificeren: Thaise rode – & groene curry en Phad Thai. Dit houdt dus ook in, dat alle toeleveranciers en de ingrediënten gecertificeerd dienen te zijn.

Een hele uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *