Mee-eten met moeders

thai in Utrecht

Ik ben opgegroeid in Bangkok, geadopteerd door een (3de generatie) Chinese familie met de echte Thaise gastvrijheid. Iedereen van familie tot buren schoof aan tafel aan om een hapje bij mijn “moeder” mee te eten. Mijn moeder kookte altijd gezond, lekker en echt Thais. Mee-eten was dus altijd een feestje!
Het unieke van haar was, dat ze altijd rekening hield met mij en haar gasten. Mijn zus hield bijvoorbeeld niet zo van bamboe en de collega van mijn vader was allergisch voor vis.

Deze unieke traditie, dat iedereen welkom is en kan aanschuiven aan tafel, vormt de basis van ons “Thai food” concept: mee-eten met “moeders”. Ook op onze nieuwe locatie zullen we trouw blijven aan het koken van één gezonde Thaise avondmaaltijd, rekeninghoudend met de wensen van al onze gasten: van biologisch tot halal en van een kindermenu tot een allergie.

Op speciale feesten, zoals Loi Krathong, kwam zelfs de hele straat mee-eten. Loi Kratong is het Thaise feest van het licht. Dit feest wordt op de avond van de volle maan in november gevierd. Als de maan opkomt. verzamelt iedereen zich bij de rivier, waar lampionnen van bladeren in het water worden gelegd. De wegdrijvende lichtjes nemen het ongeluk met zich mee. Vervolgens wordt er een verhaal over eén van de vorige levens van Boeddha verteld; over prins Vessantara, die beroemd was om zijn medeleven en vrijgevigheid.

Medeleven en vrijgevigheid vormden de ook de basis van de gastvrijheid van mijn moeder. En staat tevens symbool bij het sociaal ondernemen van Soi35 Thai Food. Wij bieden bijvoorbeeld met liefde de clienten van Abrona een veilige werkomgeving en participatie mogelijkheden in onze maatschappij.

Meer hierover en over het feest, Loi Krathong, in mijn volgende Blog. En natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om mee te blijven eten met uw Thaise buurvrouw, welke met de liefde van een moeder uw maaltijd bereidt.

One thought on “Mee-eten met moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *